GUSTAVSBERG - ORTEN SOM BJUDER PÅ DET MESTA

 

LÄGET

Gustavsberg ligger ca 22 km öster om centrala Stockholm. Området är känt för sina vackra naturomgivningar med sin närhet till vatten överallt. Möjlighet finns till båtliv och sköna bad samtidigt som du har närhet till huvudstadens oändliga utbud.

SERVICE

I Gustavsbergs centrum, som ligger på ca 300 m gångavstånd eller 900 m bilväg, finns affärer, bank, apotek, frisörer, café och restauranger. Om du önskar ett större utbud kan du ta en sväng till Värmdö marknad och Värmdö köpcentrum. På promenadavstånd finner du Farstaviken och Gustavsbergs hamn med caféer, affärer och restauranger. I hamnen lever porslins- och keramikarbetet vidare med utställningar och butikshandel. Det finns mycket bra kommunikationer både in till Stockholm (40 minuter bussresa till Slussen) och vidare ut till skärgården. 

FRITID

På Värmdö i Gustavsberg är det lätt att skapa sig en aktiv fritid. Här finns ett fantastiskt utbud av motionsspår, elljusspår och vandringsleder. I kommunen finns stora möjligheter till inomhussporter såsom badminton, bågskytte, gymnastik, karate och handboll – möjligheterna är många. Är man intresserad av issporter finns uterink och konstfrusen bandybana. Vid ishallen finns även en tennisbana. Med gångavstånd från Ösby Sjöpark har du Gustavsbergsbadet med ett stort utbud av simskolor. Har du ett hästinresse så ta kontakt med Vision Häst Värmdö som är ett nätverk för alla hästälskare. 

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR

I närområdet finns ett flertal förskolor att välja på. Skolan Lär bedriver verksamhet med förskola och skola upp till 5:e klass. Du har även Ösbyskolan som har klasser från F till 9. Högstadium finns även på Kvarnbergsskolan.

 
 
 Denna situationsplan över området söder om Ösby Sjöpark ligger som förslag i dagsläget.

Denna situationsplan över området söder om Ösby Sjöpark ligger som förslag i dagsläget.

 
 
Läget_1.JPG